Főoldal

A „Víz keretirányelv” kampánynyitó Sajtótájékoztató

 

2006. december 20-án 30 fő részvételével tartotta meg a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és az ÖKO ZRt. vezette Konzorcium a "A víz életet ad! Vigyázz rá!" elnevezésű társadalmi összefogást megcélzó kampány sajtótájékoztatóját. A kampány a "Víz Keretirányelv végrehajtásának elősegítése II. fázis" című projekt részeként folyik. A megjelent újságírók között megtalálhatóak voltak az elektronikus (online hírportálok, televízió, rádió) és az írott (napi-, heti- és havilapok, laikus, szakmai és gazdasági magazinok) munkatársai országos és régiós lefedettségben.

 

A sajtótájékoztatót dr. Major Veronika, a VTK Innosystem Kft ügyvezető igazgatója nyitotta meg, röviden bemutatva annak témáját, valamint a meghívott előadókat. Ezt követően a következő előadások hangzottak el:

 

  1. Holló Gyula (KvVM, Főosztályvezető, Víz Keretirányelv Főosztály):
    Az Európai Unió vízpolitikája
  2. Dr. Gayer József (KvVM, szakmai tanácsadó,Víz Keretirányelv Főosztály):
    A társadalom bevonása a Víz Keretirányelv megvalósításába
  3. Dr. Rákosi Judit (ÖKO ZRt., VKI Projekt Igazgató):
    A Víz Keretirányelv végrehajtásának elősegítése II. fázis projekt ismertetése

 

Rendhagyó hozzászólással járult hozzá a sajtótájékoztató sikeréhez dr. Woynarovich Elek professzor, ny. egyetemi tanár, érzékletesen rámutatva élővizeink jó ökológiai állapotának fontosságára.

A sajtótájékoztató egyúttal a kampányhoz készített társadalmi célú reklámfilm premierje is volt, mely a résztvevők között zajos sikert aratott. Az újságírók végül megismerkedhettek a filmben főszereplő kislánnyal, ki mosolyt csalt kedvességével és természetességével a résztvevők arcára. A rendezvény fogadással és kötetlen beszélgetéssel zárult.

 

 

A sajtótájékoztatón elhangzott előadások és a reklámfilm az alábbi címeken tölthetők le:

Holló Gyula: Az Európai Unió vízpolitikája

Dr. Gayer József: A társadalom bevonása a Víz Keretirányelv megvalósításába

Dr. Rákosi Judit: A Víz Keretirányelv végrehajtásának elősegítése II. fázis projekt ismertetése

A víz életet ad! Vigyázz rá! reklámfilm

 


 
IMPRESSZUMKONTAKT,INFÓAJÁNLOTT OLDALAKCOPYRIGHT